Projectlessen volgen

Op ieder niveau kun je bij Atelier - De Pretletter lessen volgen. De lessen worden op maat gemaakt voor kinderen en volwassenen. Zo zijn er de Technieklessen voor op school, de Creatieve lessen ter (therapeutische) ondersteuning op de dagopvang of reserveer je de lessen gewoon voor de leuk.  Je kunt kiezen uit een les van 2 of 5 opvolgende delen. Van het stylen van een textieltas tot het maken van een robot. Wat je ook wilt gaan maken. Je bent van harte welkom!

Creatieve les; Ontwerp je eigen tas, stofjes, lintjes en knopen op textiel (Atelier - De Pretletter)

BRAinS - Activiteiten in Gemeente Zuidplas
Stripfiguur of Superheld; Mozaïeken is super cool!!

Workshop Stripfiguren, atelierdepretletter.nl

Donald Duck  van gebroken tegeltjes, Foam Clay en grote wiebelogen (Atelier - De Pretletter )

Dit ontwerp is gemaakt tijdens een BRAinS activiteit . Buitenschoolseactiviteiten zijn super leuk én leerzaam.  De  aangeboden projectlessen worden gegeven aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Zij doen kennis op van verschillende materialen. En leren omgaan met de diverse gereedschappen.  Door samen te werken én elkaar te helpen wanneer het even niet lukt,  vormen ze tijdens de lessen een gezellige, sociaal samenhangende groep.  (maximaal 15 deelnemers per groep)

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens de projectles; Mozaïek je favoriete Superheld of Stripfiguur. Meer informatie over de lessen met BRAinS , vind je op de website van Stichting ZO!

Jaargids Rotterdampas

Atelier - De Pretletter werkt samen met Rotterdampas. Heb je een Rotterdampas, dan kun je het hele jaar door korting krijgen op leuke creatieve lessen. Bijvoorbeeld op het maken van sieraden, het maken van een dromenvanger, decopatchen, decoratief ontwerp op een tas/kussen, teenslippers bewerken, krans opmaken of een mozaïekwerkstuk.  De lessen waar je met je pas korting op krijgt bestaan uit tenminste 2-lesdelen.

De creatieve lessen lopen het hele pasjaar door en zijn te volgen op afspraak, samen met een geldige Rotterdampas.  De pas registreren we, zodat je precies weet wanneer je bij ons bent geweest. Wanneer je kiest voor een 2-lessencluster, dan ben je 1 uur in de 1e les aan het werk en in de tweede les maak je je werkstuk af. Kies je voor een 5-lessencluster dan werk je per les aan 1 of meerdere werkstukken. Ook dan duren de lessen gemiddeld 1 uur per keer. Verder vind je in het Rotterdampasmagazine,r nog leuke creatieve workshops, die vaak zijn afgestemd op de betreffende periode waarin het magazine uitkomt. Deze workshops gaan bij ons meestal per groep van individuele inschrijvingen, Is de groep vol (vanaf 6 personen) dan gaat de workshop op de geplande datum door.